ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, η δράση δικτύωσης Ελλήνων και Βούλγαρων Επιχειρηματιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, στην Κομοτηνή, από την Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης στα πλαίσια του έργου “Market Changer - MarCh” που υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014 – 2020».
Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν επιχειρηματίες από όλη την Ροδόπη καθώς και από την γειτονική Βουλγαρία οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν στην εξέλιξη του προγράμματος “Market Changer” καθώς και να έχουν Β2Β συναντήσεις μεταξύ τους.
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Αντώνης Φραντζής κάνοντας μία σύντομη περιγραφή του “MarCh” και παρουσιάζοντας τη σημασία του «MarCh» τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης όσο και για την Ομοσπονδία την ίδια, αλλά και τους συλλογικούς φορείς επιχειρηματικότητας της συνολικά.
Στη συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κ. Κωνσταντινίδου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη.
Τον λόγο πήρε και ο κ. Ν. Αγγελίδης ο οποίος μίλησε για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Ροδόπης.
Στην συνέχεια ο κ. Α. Καραμόσχος από την εταιρία Transcoop έκανε την παρουσίαση της έρευνας που έχει εκπονηθεί στα πλαίσια του «MarCh» για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Θράκης καθώς και των ψηφιακών εργαλείων του προγράμματος που αποσκοπούν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας και στην βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.
Ακολούθως έγιναν οι Β2Β συναντήσεις των επιχειρηματιών όπου συζητήθηκε η σημασία της κατανόησης των τοπικών επιχειρηματικών πρακτικών, κανονισμών και πολιτιστικών αποχρώσεων για την επιτυχία, καθώς και ότι η δικτύωση, η οικοδόμηση σχέσεων και η αναζήτηση τοπικών συμβουλών είναι πολύτιμες στρατηγικές. Σημείωσαν επίσης ότι οι οικονομικές συνθήκες, οι κανονισμοί και τα επιχειρηματικά περιβάλλοντα μπορούν να αλλάξουν, επομένως απαραίτητη είναι η επαφή με τοπικούς επιχειρηματικούς εμπειρογνώμονες, εμπορικά επιμελητήρια και κυβερνητικές υπηρεσίες για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες όταν εξετάζετε την επιχειρηματικότητα B2B στην Ελλάδα ή τη Βουλγαρία.
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”